Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 60
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 256
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 60
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 256
Składniki
Ciasto białe zrobić jak biszkopt. Blaszkę 25x40 wysmarować Kasią, posypać lekko mąka, na ciemne ciasto jaja i żółtka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników, lekko wymieszać. W blaszce układać kleksami ciasto białe i ciemne, wyrównać. Piec 45 min w 190 st. Po upieczeniu przekroić na pół. Gotowy krem zrobić wg przepisu na opakowaniu z Kasią ( na zdjęciu jest krem ajerkoniakowy). Na dolne ciasto nałożyć połowę kremu, warstwa herbatników, masa z puszki (gotowanej 2,5 godz.), herbatniki, druga połowa kremu, górne ciasto, polać polewą. Temperatura piekarnika : 190oC Czas pieczenia: 45minut