Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, murzynek i zdrowa kasza jaglana w jednym.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Pamiętajcie, aby jaja i maślanka były temperatury pokojowej, nie prosto z lodówki.
Jaja, mąkę, maślankę,olej, cukier puder, kakao wstępnie miksujemy. Sodę rozpuszczamy w occie jabłkowym i powstałą pianę dorzucamy do masy i ponownie miksujemy.
Twaróg wymieszać z cukrem pudrem. Dodać kaszę i dokładnie wymieszać.
Do blachy wyłożonej papierem wylewamy masę kakaową i rozprowadzamy po całej powierzchni.
Następnie dużą łyżką nabieramy białej masy i delikatnie "artystycznie" rzucamy na kakaową masę tworząc łaty. Pieczemy 40 min 180 stopni. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.