Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, murzynek i zdrowa kasza jaglana w jednym.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 146
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 551
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 584
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 146
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 551
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 584
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Pamiętajcie, aby jaja i maślanka były temperatury pokojowej, nie prosto z lodówki.
Jaja, mąkę, maślankę,olej, cukier puder, kakao wstępnie miksujemy. Sodę rozpuszczamy w occie jabłkowym i powstałą pianę dorzucamy do masy i ponownie miksujemy.
Twaróg wymieszać z cukrem pudrem. Dodać kaszę i dokładnie wymieszać.
Do blachy wyłożonej papierem wylewamy masę kakaową i rozprowadzamy po całej powierzchni.
Następnie dużą łyżką nabieramy białej masy i delikatnie "artystycznie" rzucamy na kakaową masę tworząc łaty. Pieczemy 40 min 180 stopni. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.