Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, murzynek i zdrowa kasza jaglana w jednym.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11114
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6370
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13350
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5109
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11114
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6370
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13350
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5109
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Pamiętajcie, aby jaja i maślanka były temperatury pokojowej, nie prosto z lodówki.
Jaja, mąkę, maślankę,olej, cukier puder, kakao wstępnie miksujemy. Sodę rozpuszczamy w occie jabłkowym i powstałą pianę dorzucamy do masy i ponownie miksujemy.
Twaróg wymieszać z cukrem pudrem. Dodać kaszę i dokładnie wymieszać.
Do blachy wyłożonej papierem wylewamy masę kakaową i rozprowadzamy po całej powierzchni.
Następnie dużą łyżką nabieramy białej masy i delikatnie "artystycznie" rzucamy na kakaową masę tworząc łaty. Pieczemy 40 min 180 stopni. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.