Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.niewielkich rozmiarów, ciasto przypominające biszkoptowe tak popularne w Australii, że od 2006 roku, 21 lipca, Australijczycy świętują "National Lamington Day.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól w misce. W innym naczyniu utrzeć masło z cukrem pudrem. Wbijać pojedynczo jajka i wymieszać.Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia, na końcu mleko i ekstrakt waniliowy. Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180st. 30-35min. Zostawić ciasto do ostygnięcia.
Pokroić na kwadratowe części. Zrobić polewę czekoladową. W rondelku zagotować wodę i dodać masło. Gdy masło stopnieje dodać cukier puder, kakao i dobrze wymieszać, aby otrzymać gęsty syrop. Wiórki przesypać do miseczki. Kawałki ciasta za pomocą widelca, zanurzać w czekoladzie aby dobrze pokryć; pozwolić spłynąć nadmiarowi czekolady, obtoczyć w wiórkach kokosowych. Położyć na kratkę i poczekać z jedzeniem do wyschnięcia polewy...