Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kokosanki, biszkoptowe ciasteczka w polewie kakaowej, obtoczone wiórkami kokosowymi i orzechami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2490
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2490
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Składniki
Ciasto; Jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Prostokątną blachę o wymiarach 22×33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w 190 stopniach przez około 35 minut. Upieczone ciasto studzimy i pokroimy w w prostokąty około 3x4 cm. Polewa; Wszystkie składniki zagotowujemy, do dokładnego rozpuszczenia masła i uzyskania gładkiej konsystencji (polewa nie powinna być ani mocno gęsta, ani za rzadka; można poczekać, aż zgęstnieje). Biszkopty nabijamy na widelec, obtaczamy w polewie, a następnie w wiórkach wymieszanych z orzechami. Odkładamy na talerz. Smacznego ;)