Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 279
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2397
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 279
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2397
Składniki
Banany obrać i zmiksować w blenderze.
Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo olej i następnie banany. Teraz kolej na mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Zmiksowane ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 min. Ciasto wystudzić na kratce i ponownie włożyć do formy.
Na ciasto wylać budyń czekoladowy. Może być ciepły.
Budyń - z litra mleka odlać szklankę i w tym mleku rozprowadzić mąki i kakao. Dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i masłem. Do gotującego się mleka dodawać stopniowo mieszankę mleka z mąkami i kakao. Energicznie mieszać i gotować. Masa zgęstnieje i budyń gotowy.
Pulpę z mango dobrze zagrzać w garnku. Nie gotować. Dodać cukier i galaretki. Mieszać aż galaretki się rozpuszczą. Pozostawić do wystygnięcia.
Zimną pulpę wylać na budyń.
Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, żeby masa stężała.
Smacznego.