Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z czereśniami lub innymi owocami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16459
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16459
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5295
Składniki
Grysik zalać zimnym mlekiem i odstawić do momentu aż kasza wchłonie całe mleko. Można od czasu do czasu zamieszać.
Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem. Dodać grysik, mąkę i proszek do pieczenia.
Ubić pianę z białek i dodać do reszty.
Dodać owoce i delikatnie zamieszać.
Piec w temperaturze 180 *C około godziny.