Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis zapraszam na lzejsza wersje popularnego tiramisú. Jest szybka i latwa w wykonaniu.
Naczynie 28x18 cm, mikser
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7043
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1139
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7043
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1139
Składniki
Rozpoczynamy od zaparzenia dosc mocnej kawy. Bedziemy potrzebowali okolo dwoch szklanek. Gotowa kawe zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy smietane z cukrem pudrem, nastepnie dodajemy do niej jogurty i delikatnie mieszamy.
Kazdy biszkopt zanurzamy kilka sekund w naczyniu z kawa, lekko odsaczamy i wykladamy nimi spod naczynia (moje ma wymiary ok.18x28cm). Nastepnie dodajemy polowe ubitej smietany, na nia nastepna wartwe biszkoptow i pozostala smietane. Ja uzylam w sumie 26 biszkoptow.
Wierzchnia wartwe bitej smietany posypujemy kakao. Deser chlodzimy przez conajmniej 2 godziny, ale najlepszy jest na drugi dzien, kiedy smaki sie dobrze "przegryza". Zycze smacznego.