Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis zapraszam na lzejsza wersje popularnego tiramisú. Jest szybka i latwa w wykonaniu.
Naczynie 28x18 cm, mikser
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Rozpoczynamy od zaparzenia dosc mocnej kawy. Bedziemy potrzebowali okolo dwoch szklanek. Gotowa kawe zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy smietane z cukrem pudrem, nastepnie dodajemy do niej jogurty i delikatnie mieszamy.
Kazdy biszkopt zanurzamy kilka sekund w naczyniu z kawa, lekko odsaczamy i wykladamy nimi spod naczynia (moje ma wymiary ok.18x28cm). Nastepnie dodajemy polowe ubitej smietany, na nia nastepna wartwe biszkoptow i pozostala smietane. Ja uzylam w sumie 26 biszkoptow.
Wierzchnia wartwe bitej smietany posypujemy kakao. Deser chlodzimy przez conajmniej 2 godziny, ale najlepszy jest na drugi dzien, kiedy smaki sie dobrze "przegryza". Zycze smacznego.