Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemon loaf jadłam będąc w Londynie, jest to bardzo popularne wśród Brytyjczyków ciasto. W bezpośrednim tłumaczeniu na polski lemon loaf oznacza cytrynowy bochenek. Przypomina polską babkę cytrynową, ale jest znacznie wilgotniejszy, cięższy i bardziej intensywny w smaku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 518
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 864
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 518
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 864
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Składniki
Jajka, cukier i śmietanę łączymy za pomocą trzepaczki. Dodajemy olej, skórkę i ekstrakt z cytryny. Na końcu wsypujemy sypkie składniki i mieszamy tylko do momentu aż mąka się wchłonie. Przelewamy do foremki i pieczemy w 180°C przez ok. 50 min lub do suchego patyczka.