Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11844
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16042
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5078
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11844
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16042
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5078
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Do naczynia wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Miksujemy na puch. Stopniowo wlewamy olej. Następnie dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny do tak zwanego suchego patyczka. Po wystudzeniu odcinamy wierzch ciasta i kruszymy.
Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i śmietan-fix.
Na ciasto wykładamy masę śmietanową,wierzch posypujemy okruszkami a następnie nasionami granatu oraz borówkami. Schładzamy w lodówce.