Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3026
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1108
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1885
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3026
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1108
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1885
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Do naczynia wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Miksujemy na puch. Stopniowo wlewamy olej. Następnie dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny do tak zwanego suchego patyczka. Po wystudzeniu odcinamy wierzch ciasta i kruszymy.
Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i śmietan-fix.
Na ciasto wykładamy masę śmietanową,wierzch posypujemy okruszkami a następnie nasionami granatu oraz borówkami. Schładzamy w lodówce.