Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najczęstszych ciast jakie goszczą na naszym stole. Odziedziczone po Mamie i najbardziej kochane. Przywołuje masę wspomnień tych najlepszych :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 467
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16693
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 379
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 467
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16693
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 379
Składniki
Jaja wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy na jednolitą masę. Blachę 25cm na 35cm wykładamy papierem do pieczenia wcześniej posmarowanym masłem i obsypanym bułką tartą. Gotową masę przelewamy do formy. Truskawki oczyszczamy i kroimy na pół. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Owoce maczamy w mące i układamy na cieście. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Gdy ciasto się upiecze wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do ostudzenia. Posypujemy cukrem pudrem.