Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt, aromatyczny krem, aksamitna pianka, pachnące borówki, wszystko to składa się na pyszne ciasto.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 992
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8762
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3095
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 992
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8762
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3095
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, połączyć z sypkimi produktami. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. 2 szklanki soku pomarańczowego zagotować, budynie rozpuścić w 1 szklance soku , wlać do gotującego się , całość chwilę gotować. Gorący wylać na ciasto.
Ułożyć biszkopty.
Galaretki malinowe rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą galaretkę wymieszać z serkami homogenizowanymi , wyłożyć na ciasto.
Borówki umyć , ułożyć na cieście. Przezroczystą galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, schłodzić wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 4 godziny , pokroić na porcje.