Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt, aromatyczny krem, aksamitna pianka, pachnące borówki, wszystko to składa się na pyszne ciasto.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem, połączyć z sypkimi produktami. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. 2 szklanki soku pomarańczowego zagotować, budynie rozpuścić w 1 szklance soku , wlać do gotującego się , całość chwilę gotować. Gorący wylać na ciasto.
Ułożyć biszkopty.
Galaretki malinowe rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą galaretkę wymieszać z serkami homogenizowanymi , wyłożyć na ciasto.
Borówki umyć , ułożyć na cieście. Przezroczystą galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, schłodzić wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 4 godziny , pokroić na porcje.