Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwuskładnikowe lody z ciasteczkami i mango.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Blaszka 29 X 11 cm, wyłożona przezroczystą folią. Schłodzoną śmietanę ubić dolewając mleko. Powinna być gęsta stabilna masa. Uzyskany krem podzielić na 3 części. Spód blaszki wyłożyć herbatnikami, potem 1/3 kremu i warstwą cienkich plasterków mango. Powtarzamy ten układ jeszcze dwa razy, z tym że wierzchnie mango przecieramy przez sitko. Schładzać w zamrażalce minimum 4 godziny a najlepiej całą noc.