Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25745
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 634
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25745
Składniki
Mleko zagotować i ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem.Wymieszać i wlać do przestudzonego mleka.Ciągle mieszając zagotować(jak zacznie się gotować od razu wyłączyć,żeby się żółtka nie ścięły,bo zrobi się jajecznica).
Wystudzić,utrzeć z kostką masła.Krem podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody,wystudzić.
W brytfannie ułożyć biszkopty zamoczone w galaretce i przykryć białym kremem.Następnie znów biszkopty w galaretce i warstwa ciemnego kremu,dokładnie zatykając każdą szparę.Na wierzch wylać galaretkę,wstawić do lodówki do stężenia.