Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deser, wspanialy na gorace dni. Ja uzylam "sztucznej "bitej smietany (cool whip) ale mysle, ze mozna uzyc zwyklej lub ewentualnie sniezki z torebki. Przepis pochodzi z gazetki z supermarketu sobeys. Mleko skondensowane geste, odpowiednik polskiej "krowki"
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Forme jak na keks wylozyc folia aluminiowa tak zeby wystawala ponad brzegi okolo 5cm. 2 szklanki truskawek rozgniesc, dodac sok z cytryny, mleko i 1 szklanke smietany.Dokladnie wymieszac i wylac do formy. Ciasteczka zrozgniesc tak aby powstalo cos w rodzaju bulki tartej. Rozgniecione ciastka polaczyc z margaryna, a nastepnie wylozyc na wierzch mikstury truskawkowej.Szczelnie owinac wystajaca z formy folia i wstawic do zamrazarki na minimum 6 godzin
Przed podaniem udekorowac reszta smietany i trustawkami