Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie, truskawkowo, słodko !
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 63
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 357
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 82
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 140
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 198
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 63
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 357
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 82
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 140
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 198
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem. Białka ubić, dodać do żółtek. Wymieszać z mąkami i wyrobić ciasto. Następnie wyrobione ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z formy, ostudzić i poziomo przekroić na pół.
Wykonanie kremu: Truskawki oczyścić, kilka odłożyć, a resztę pokroić i skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietaną ubitą z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Składanie tortu: Krążek biszkoptu włożyć do tortownicy, skropić sokiem z truskawek, nałożyć warstwę kremu truskawkowego. Ułożyć drugi krążek biszkoptu, na nim resztę kremu. Tort mrozić 6 godzin. Ozdobić truskawkami.