Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znacie te chrupiące ciastka? Na pewno! Można je kupić w cukierni. Tylko po co, skoro są bardzo łatwe do zrobienia i przede wszystkim tanie :) Ja je bardzo lubię, z jednej strony słodkie, a z drugiej lekko kwaskowate dzięki dodatkowi soku z cytryny.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 596
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 263
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 596
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 263
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, żółtko, ocet i śmietanę - całość zagniatamy. Składniki lukru dobrze ucieramy. Ciasto rozwałkowujemy, smarujemy lukrem i wykrawamy kwadraty lub inne kształty ciasteczek. Pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.