Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znacie te chrupiące ciastka? Na pewno! Można je kupić w cukierni. Tylko po co, skoro są bardzo łatwe do zrobienia i przede wszystkim tanie :) Ja je bardzo lubię, z jednej strony słodkie, a z drugiej lekko kwaskowate dzięki dodatkowi soku z cytryny.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, żółtko, ocet i śmietanę - całość zagniatamy. Składniki lukru dobrze ucieramy. Ciasto rozwałkowujemy, smarujemy lukrem i wykrawamy kwadraty lub inne kształty ciasteczek. Pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.