Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu mini - bułeczki drożdżowe nawet dla tych, którzy nigdy nie robili drożdżowego.Jest to moje pierwsze ciasto drożdżowe jakie robiłam i z efektów jestem zadowolona.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 383
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 383
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
Składniki
Zagnieść ciasto : Margarynę posiekać z mąką, dodać jajka i drożdże wymieszane ze śmietaną i cukrem.Wyrobić ciasto.
Wstawić na 30 min do lodówki.
Ciasto wałkować na cienkie placki i rozsmarować mak.
Zwijać ciasto w rulon, a następnie kroić na kawałki 3 cm.
Posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Układać na blaszce luźno.
Piec 170 C - 30 min.