Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarodziejskie ciasto z dynią. Wlewa się do formy dość płynne ciasto a ono w trakcie pieczenia rozwarstwia się na 2 części: od spodu o smaku i konsystencji budyniu, na wierzchu powstaje coś podobne do biszkoptu. Dzięki użyciu przecieru z dyni i kurkumy, ma piękny, pomarańczowy kolor :)
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 312
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 151
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1382
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 77
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 312
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 151
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1382
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 77
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, odstawić do lodówki.
Do drugiej miski wlać żółtka, dodać cukier i sok z cytryny, krótko zmiksować. Masło rozpuścić, ostudzić do temperatury pokojowej, wlać do żółtek. Dodać przecier z dyni, mleko, kurkumę i mąkę, jeszcze raz zmiksować. Wyłożyć pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką.
Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 26x21 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec 45 minut. Ostudzić.