Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo szybkie ciasto, bez użycia miksera, wprost ciasto idealne jak macie mało czasu lub ochoty na pieczenie.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 208
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1198
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 148
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 208
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1198
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 148
Składniki
Jajka, cukry oraz olej rozmieszaj za pomocą rózgi kuchennej do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i wymieszaj do połączenia. Przelej do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładaj owoce, w razie potrzeby podziel je na mniejsze cząstki. Piecz w temp. 180°C przez ok. 30 min do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostygnięciu posyp cukrem pudrem.