Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite grzebyczki z nadzieniem makowym, wspaniałe urozmaicaja stół i cieszą gości, polecam bo warto!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
Ciasto: Margarynę, żółtka, i cukier waniliowy ucieramy. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i drożdże i dodajemy troszkę mąki, po czym odkładamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte drożdże, utartą margarynę i pozostałą mąkę mieszamy wyrabiając nie za gęste ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Mak: Mak sparzyć i zmielić. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać. Ciasto rozwałkować i nakładać workiem cukierniczym mak, zwijać jak na paszteciki i odcinać nożem. Rulony ciąć na kawałki i każdy nacinać 2-3 razy w poprzek. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach do 35 minut. Wychodzi 29 sztuk.