Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite grzebyczki z nadzieniem makowym, wspaniałe urozmaicaja stół i cieszą gości, polecam bo warto!
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2947
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 257
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 125
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2947
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 257
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 125
Składniki
Ciasto: Margarynę, żółtka, i cukier waniliowy ucieramy. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i drożdże i dodajemy troszkę mąki, po czym odkładamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte drożdże, utartą margarynę i pozostałą mąkę mieszamy wyrabiając nie za gęste ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Mak: Mak sparzyć i zmielić. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać. Ciasto rozwałkować i nakładać workiem cukierniczym mak, zwijać jak na paszteciki i odcinać nożem. Rulony ciąć na kawałki i każdy nacinać 2-3 razy w poprzek. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach do 35 minut. Wychodzi 29 sztuk.