Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki makowe z bananami i skórką pomarańczową są kuszące nie tylko dla łasuchów.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 111
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 617
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 280
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 111
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 617
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 280
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać gotową masę makową, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek i skórkę pomarańczową.
Banany obrać, pokroić w krążki, skropić sokiem z cytryny. Do foremek muffinkowych włożyć po łyżce ciasta, krążku banana i przykryć ciastem do 2/3 wysokości foremek. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Upieczone ostudzić
Z mleka, proszku budyniowego i żółtka ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo zimny budyń. Pod koniec ucierania dodać sok wyciśnięty z czerwonych buraków, przyprawić do smaku dowolnym aromatem i sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej i ozdobić babeczki, ułożyć owoce lub inne dodatki.