Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki makowe z bananami i skórką pomarańczową są kuszące nie tylko dla łasuchów.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3483
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2873
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 167
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 124
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3483
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2873
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 167
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 124
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać gotową masę makową, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek i skórkę pomarańczową.
Banany obrać, pokroić w krążki, skropić sokiem z cytryny. Do foremek muffinkowych włożyć po łyżce ciasta, krążku banana i przykryć ciastem do 2/3 wysokości foremek. Ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Upieczone ostudzić
Z mleka, proszku budyniowego i żółtka ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszysty krem dodając stopniowo zimny budyń. Pod koniec ucierania dodać sok wyciśnięty z czerwonych buraków, przyprawić do smaku dowolnym aromatem i sokiem z cytryny.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej i ozdobić babeczki, ułożyć owoce lub inne dodatki.