Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki na dużą blaszkę :) Moja babcia zawsze na święta robiła taki makowiec :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 452
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16671
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 344
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 452
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16671
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 344
Składniki
Ciasto I: wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować na blaszce, zostawiając trochę ciasta do zrobienia wzorków na wierzchu ciasta.
Masa makowa: mak namoczyć, sparzyć, odcedzić, 2x zmielić w maszynce. Do maku dodać olejek migdałowy, cukier, miód, całe jajka, mąkę ziemniaczaną, bakalie, razem wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do masy makowej. Masę wyłożyć na ciasto i udekorować wzorkami wyciętymi z pozostawionego ciasta. Piec 60 minut w 180 stopniach. Smacznego