Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowce kto ich nie lubi chyba każdy mam dziś dla was kolejną propozycję tegoż ciasta które również robiłam na święta Bożego Narodzenia, stwierdzicie zapewne ciasto jak ciasto jednak ja się z tym nie zgodzę gdyż kolejny raz jestem z siebie dumna bo makowiec wyszedł mi wyśmienity no i w końcu okrągły podłużny jak w sklepach
robot kuchenny, mikser, miska, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 530
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 825
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1597
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 749
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10733
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 530
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 825
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1597
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 749
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10733
Składniki
Na początek przygotować ciasto drożdżowe wyrabiając je do czasu aż wszystkie składniki połączą się ze sobą, wlać masło rozpuszczone i nadal wyrabiać aż ciasto będzie elastyczne. Po wyrobieniu odstawić aby podrosło
Gdy ciasto odpoczywa należy przygotować masę makową gotową z woreczka dodając składniki zmiksować do połączenia się wszystkich składników
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części jedna większa druga mniejsza, przygotować blaszki 35/12 i 30/12 , ciasta rozwałkować dość cienko nałożyć masę makową i rozprowadzić po całym cieście zwijać w rulon a boki dać po spód lub wciskać jak w gołąbkach
Przygotować papier do pieczenia, w papier zwijamy ciasta z lekkim zapasem po czym włożyć gotowe do blaszek i pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wstawić ciasto do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i piec godzinę plus 10 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia po ostygnięciu zdjąć papier i można polukrować