Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec japoński to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z masą makową i jabłkami dzięki, którym jego konsystencja jest przyjemnie wilgotna. To doskonały wypiek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666281
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 100
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666281
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 100
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy wsypujemy kaszę, mąkę, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy masę makową i całość łączymy mikserem. Na końcu wrzucamy starte jabłka i całość mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto posypujemy cukrem pudrem.