Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny makowiec. Alternatywa dla tradycyjnego zawijańca.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4598
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418042
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4598
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418042
Składniki
Biszkopt Białka ubić z cukrami. Piana musi być sztywna, wtedy dodać stopniowo żółtka. Na koniec wsypać połączone mąki w dwóch partiach, wymieszać delikatnie szpatułką. Piec 30-35 min w 170°C Wystudzone biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Masa makowa Mak zalać mlekie. Gotować na małym ogniu do odparowania całego płynu. Pamiętać o częstym mieszaniu. Zmielić dwukrotnie. W drugim garnku rozpuścić masło z cukrem. Dodać mak. Zagotować. Po zdjęciu z ognia chwilę odczekać i dodać 2 roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Górę ciasta można polać polewą czekoladową lub lukrem. Szklanka o pojemności 250ml Smacznego