Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny makowiec. Alternatywa dla tradycyjnego zawijańca.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 102
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 102
Składniki
Biszkopt Białka ubić z cukrami. Piana musi być sztywna, wtedy dodać stopniowo żółtka. Na koniec wsypać połączone mąki w dwóch partiach, wymieszać delikatnie szpatułką. Piec 30-35 min w 170°C Wystudzone biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Masa makowa Mak zalać mlekie. Gotować na małym ogniu do odparowania całego płynu. Pamiętać o częstym mieszaniu. Zmielić dwukrotnie. W drugim garnku rozpuścić masło z cukrem. Dodać mak. Zagotować. Po zdjęciu z ognia chwilę odczekać i dodać 2 roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Górę ciasta można polać polewą czekoladową lub lukrem. Szklanka o pojemności 250ml Smacznego