Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny makowiec. Alternatywa dla tradycyjnego zawijańca.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 182
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 182
Składniki
Biszkopt Białka ubić z cukrami. Piana musi być sztywna, wtedy dodać stopniowo żółtka. Na koniec wsypać połączone mąki w dwóch partiach, wymieszać delikatnie szpatułką. Piec 30-35 min w 170°C Wystudzone biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Masa makowa Mak zalać mlekie. Gotować na małym ogniu do odparowania całego płynu. Pamiętać o częstym mieszaniu. Zmielić dwukrotnie. W drugim garnku rozpuścić masło z cukrem. Dodać mak. Zagotować. Po zdjęciu z ognia chwilę odczekać i dodać 2 roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Górę ciasta można polać polewą czekoladową lub lukrem. Szklanka o pojemności 250ml Smacznego