Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny makowiec. Alternatywa dla tradycyjnego zawijańca.
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86379
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86379
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Składniki
Biszkopt Białka ubić z cukrami. Piana musi być sztywna, wtedy dodać stopniowo żółtka. Na koniec wsypać połączone mąki w dwóch partiach, wymieszać delikatnie szpatułką. Piec 30-35 min w 170°C Wystudzone biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Masa makowa Mak zalać mlekie. Gotować na małym ogniu do odparowania całego płynu. Pamiętać o częstym mieszaniu. Zmielić dwukrotnie. W drugim garnku rozpuścić masło z cukrem. Dodać mak. Zagotować. Po zdjęciu z ognia chwilę odczekać i dodać 2 roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Górę ciasta można polać polewą czekoladową lub lukrem. Szklanka o pojemności 250ml Smacznego