Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troszkę inny niż zwykle, ale jeszcze smaczniejszy
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 77
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 103
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 191
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 77
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 103
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 191
Składniki
Biszkopt- Białka ubijam na sztywna pianę dodając po jednym żółtku i po dwie łyżki cukru. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dodaję delikatnie do masy jajecznej. Ciasto przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 30 minut. Gotowe studzę. Masa makowa-Wszystkie składniki mieszam i podsmażam na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Mieszam by nie przypalić masy. Studzę, wykładam na biszkopt i ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 20 minut. Piekarnik ustawiam na górną grzałkę. Po tym czasie, wyjmuję ciasto i odstawiam by wystygło. Masa śmietankowa-Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i zagęstnik. Ubitą masę wykładam na ciasto. Na wierzch ścieram czekoladę na tarce o dużych oczkach.