Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makowiec drożdżowy polecam
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 497
Lżejsza wersja włoskiej lasagne.
Odsłon: 608
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1032
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 300
Schab w sosie grzybowym podawaj na gorąco, najlepiej z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 874
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 497
Lżejsza wersja włoskiej lasagne.
Odsłon: 608
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1032
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 300
Schab w sosie grzybowym podawaj na gorąco, najlepiej z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 874
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku ,do miski dać mąkę ,cukier ,cukier,4 żóltka i 2 białka waniliowy wlać mleko z drożdżami i zagnieść ciasto i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia pod przykryciem w cieple miejsce .
Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części ,pierwsza cześć wyłożyć na duża blachę na nie masa makowa ,2 cześć ciasta rozwałkować wyciąć paski i ułożyć na masie makowej i tworząc kratkę ,w luki pomiędzy kratkami daje orzechy włoskie ,paski smaruje rozbełtanym jajkiem i piekę na środkowej półce bez termo obiegu w nagrzanym piekarniku50 minut w 180 stopniach należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej