Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makowiec drożdżowy polecam
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 14
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 40
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 30
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 14
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 40
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 30
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku ,do miski dać mąkę ,cukier ,cukier,4 żóltka i 2 białka waniliowy wlać mleko z drożdżami i zagnieść ciasto i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia pod przykryciem w cieple miejsce .
Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części ,pierwsza cześć wyłożyć na duża blachę na nie masa makowa ,2 cześć ciasta rozwałkować wyciąć paski i ułożyć na masie makowej i tworząc kratkę ,w luki pomiędzy kratkami daje orzechy włoskie ,paski smaruje rozbełtanym jajkiem i piekę na środkowej półce bez termo obiegu w nagrzanym piekarniku50 minut w 180 stopniach należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej