Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makowiec drożdżowy polecam
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1354
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1818
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 298
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1354
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1818
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 298
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 613
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku ,do miski dać mąkę ,cukier ,cukier,4 żóltka i 2 białka waniliowy wlać mleko z drożdżami i zagnieść ciasto i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia pod przykryciem w cieple miejsce .
Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części ,pierwsza cześć wyłożyć na duża blachę na nie masa makowa ,2 cześć ciasta rozwałkować wyciąć paski i ułożyć na masie makowej i tworząc kratkę ,w luki pomiędzy kratkami daje orzechy włoskie ,paski smaruje rozbełtanym jajkiem i piekę na środkowej półce bez termo obiegu w nagrzanym piekarniku50 minut w 180 stopniach należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej