Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makowiec drożdżowy polecam
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9799
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5148
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 678
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9799
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5148
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 678
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku ,do miski dać mąkę ,cukier ,cukier,4 żóltka i 2 białka waniliowy wlać mleko z drożdżami i zagnieść ciasto i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia pod przykryciem w cieple miejsce .
Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części ,pierwsza cześć wyłożyć na duża blachę na nie masa makowa ,2 cześć ciasta rozwałkować wyciąć paski i ułożyć na masie makowej i tworząc kratkę ,w luki pomiędzy kratkami daje orzechy włoskie ,paski smaruje rozbełtanym jajkiem i piekę na środkowej półce bez termo obiegu w nagrzanym piekarniku50 minut w 180 stopniach należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej