Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla tradycyjnej strucli makowej
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112830
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 117
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 260
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 663
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112830
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 117
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 260
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 663
Składniki
1. na ciasto rozpuścić margarynę, wystudzić, na stolnicę przesiać mąkę razem z proszkiem, dodać margarynę, śmietanę, zagnieść ciasto, owinąć w folię i włozyć do zamrażalnika, 2. mak zalać gorącą wodą, trzymać na małym ogniu ok 5 min, zostawić na noc, 3. mak odcedzić, zmielić na średniej siatce 2 razy, 4. w rondlu rozgrzać masło, dodać mak, miód, cukier, podgrzewać na małym ogniu, dodać jajka, bakalie, p[owidła i olejek, 5. ciasto wyjąć z zamrażalnika, zetrzeć na grubej tarce do formy, lekko ubić na spodzie, na ciasto wyłozyć masę makową, wyrównać, piec ok 50 min w 180 st, 6. polać polewą czekoladową, smacznego