Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny. Polecam.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia, miska, mikser, łyżka, folia spożywcza,
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4811
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4811
Składniki
Ciasto kruche; Suche składniki na ciasto przełożyć do miski , dodać pokrojone w kawałki masło wymieszać do połączenia składników zagniatając, podczas zagniatania dodać żółtka jajek, śmietanę, cukier z cukrem waniliowym i rękoma zagnieść gładkie jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, zawinąć w folię spożywczą , jedną włożyć do zamrażarki, drugą schłodzić w lodówce około 30 minut. Po tym czasie ciasto z lodówki wyjąć i wyłożyć nim spód średniej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem. Przygotowanie masy makowej; Masę makową wyłożyć do miski, dodać starte na tarce o dużych oczkach jabłko, bułkę tartą oraz opcjonalnie ulubione bakalie i na koniec delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać do połączenia składników. Na przygotowany spód rozłożyć masę makową , na wierzch zetrzeć na dużych oczkach tarki ciasto z zamrażarki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. C i piec 1 godzinę Po upieczeniu wystudzić. Makowiec można polać lukrem albo polewą czekoladową lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Makowiec gotowy do pieczenia.
Makowiec po upieczeniu.