Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto łatwe, szybkie i pyszne, czyli makowiec na kruchym spodzie :)
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20594
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2286
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 43
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20594
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2286
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 43
Składniki
Z wymienionych składników zarobić ciasto i wstawić do lodówki na minimum 30 minut /można tez na całą noc/
Gotowa masa makowa jest w zasadzie doprawiona, dodatkowo dodaję bakalie proszek do pieczenia i ubitą z białek pianę. Mieszam. Z ciasta zostawiam troszkę na przygotowanie kratki na wierzch, resztę rozwałkowuję i wykładam spód tortownicy. Wykładam całą masą makową. Wyrównuję układam ozdobna kratkę. Piekę w nagrzanym piekarniku 190 C ok. 50 minut.