Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec pracochłonny ale warto, bo pyszny.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 413
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 413
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Składniki
pierożki-Masło, żółtka i cukier zmiksować. Przesiać mąkę, dodać orzechy i zagnieść. Zrobić gruby wałek i podzielić na 5 części.Z każdej część zrobić cieńszy wałek i pokroić na 10 kawałeczków. Z nich zrobić kulki,każdą rozpłaszczyć w dłoni. Nałożyć po parę owoców żurawiny i skleić jak pierogi.
Ułożyć na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
makowiec-Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko, olejek. Na koniec wlać rozpuszczoną i letnie masło. Wymieszać, rozprowadzić na pierożkach. Piec w 175 *C. ok. 50 min.
Czekolady wraz z margaryną roztopić nad parą.Rozsmarować na zimnym placku. Ozdobić w/g własnego gustu, tutaj żurawiną i cukrowymi perełkami.
Kroić ostrym nożem.