Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki do zrobienia i bardzo smaczny makowiec
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 369
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3114
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 369
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3114
Składniki
ciasto: jajka ubić z cukrem następnie dodać miękką margarynę, olej i pozostałe składniki. Ciasto dobrze wymieszać mikserem będzie dość gęste ale takie właśnie ma być.
masa makowa: masę makową wyjąć z puszki dodać, bakalie i ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać.
ciasto wylać na dużą blachę (25x36cm) na wierzch wyłożyć masę makową. Ja dodatkowo po wyłożeniu masy przemieszałam widelcem żeby były esey floresy ale nie jest to konieczne. Piec około 50-60 min w 160 st.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem