Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki do zrobienia i bardzo smaczny makowiec
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1911
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1668
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1911
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1668
Składniki
ciasto: jajka ubić z cukrem następnie dodać miękką margarynę, olej i pozostałe składniki. Ciasto dobrze wymieszać mikserem będzie dość gęste ale takie właśnie ma być.
masa makowa: masę makową wyjąć z puszki dodać, bakalie i ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać.
ciasto wylać na dużą blachę (25x36cm) na wierzch wyłożyć masę makową. Ja dodatkowo po wyłożeniu masy przemieszałam widelcem żeby były esey floresy ale nie jest to konieczne. Piec około 50-60 min w 160 st.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem