Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki do zrobienia i bardzo smaczny makowiec
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 476
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1462
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 476
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1462
Składniki
ciasto: jajka ubić z cukrem następnie dodać miękką margarynę, olej i pozostałe składniki. Ciasto dobrze wymieszać mikserem będzie dość gęste ale takie właśnie ma być.
masa makowa: masę makową wyjąć z puszki dodać, bakalie i ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać.
ciasto wylać na dużą blachę (25x36cm) na wierzch wyłożyć masę makową. Ja dodatkowo po wyłożeniu masy przemieszałam widelcem żeby były esey floresy ale nie jest to konieczne. Piec około 50-60 min w 160 st.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem