Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się coraz większymi krokami, co wy na to aby podać wam przepis na świetne ciasto? Mało w nim pracy a jest tak pyszne że chyba nikt mu się nie oprze. Przepis mam od lat byłam młodą mężatką jak go dała mi moją ciocia, tylko w tamtym przepisie jest z suchym makiem ja wolę jednak gotowy bo szybciej się robi a smak ten sam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 732
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14573
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 732
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14573
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Do drugiej miski dodać żółtka, masło, mak oraz bułkę tartą.
Zmiksować całość do połączenia się składników.
Następnie dodać wcześniej ubitą pianę z białek.
Całość delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się białek z masą.
Do blaszki 30 * 11 wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć masę makową.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 50 minut.
Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia ciasta. Następnie polać polewą czekoladową i można udekorować wiórkami kokosowymi.
wykonanie polewy : Do kubka dodać składniki z opisu. Składniki rozpuścić mieszając za pomocą łyżki, polewy nie gotować!