Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się coraz większymi krokami, co wy na to aby podać wam przepis na świetne ciasto? Mało w nim pracy a jest tak pyszne że chyba nikt mu się nie oprze. Przepis mam od lat byłam młodą mężatką jak go dała mi moją ciocia, tylko w tamtym przepisie jest z suchym makiem ja wolę jednak gotowy bo szybciej się robi a smak ten sam.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 306
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3094
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 150
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 306
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3094
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 150
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Do drugiej miski dodać żółtka, masło, mak oraz bułkę tartą.
Zmiksować całość do połączenia się składników.
Następnie dodać wcześniej ubitą pianę z białek.
Całość delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się białek z masą.
Do blaszki 30 * 11 wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć masę makową.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 50 minut.
Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia ciasta. Następnie polać polewą czekoladową i można udekorować wiórkami kokosowymi.
wykonanie polewy : Do kubka dodać składniki z opisu. Składniki rozpuścić mieszając za pomocą łyżki, polewy nie gotować!