Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świąteczne z masą makową na cieście dwujajowym.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1042
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 861
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 494
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1042
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 861
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 494
Składniki
Wymieszaj suche składniki na ciasto. Dodaj masło, ucieraj rękami, dodaj śmietanę, jajka. Ugnieć na jednolite ciasto i rozwałkuj. Umieść na blaszce. Rozprowadź.
Zmielony mak zalej wrzątkiem. Dodaj miód, masło, cukier, orzechy. Rozbij białka i wymieszaj z makiem. Mak nie może być gorący. Masę wyłóż na ciasto.
Do masła dodaj mąkę i cukier puder w podobnych proporcjach. Mieszaj ręką aż uzyskasz konsystencję kruszonki. Posyp po wierzchu ciasta. Piecz 180°C 45min. Smacznego.