Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 864
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4488
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1103
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 864
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4488
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1103
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3508
Składniki
CIASTO:do wysokiego naczynia wsypać-cukier,kokos,suchy mak,mąkę i proszek do piecz. wymieszać dokładnie,następnie cieniutkim strumieniem wlać margarynę i wymieszać mikserem na gładką masę.Białka ubić na sztywno i dodać do utartej masy,łyżką delikatnie mieszamy.Gotowe ciasto wylać na formę 25/40 wyłożoną papierem.Piec 20-25 min w 180st.
MASA:ugotować budyń z cukrem,do gorącego dodać suchą galaretkę i wymieszać .Budyń ostudzić i dodać porcjami do utartej margaryny.
Ciasto makowe na sonczyć ponczem, trochę zostawić do biszkoptów. Na ciasto wylać budyń rozsmarować równo, namoczone biszkopty ułożyć obok siebie lekko wciskając w masę-ciasto polać polewą. SMACZNEGO