Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je najczęściej wtedy, kiedy zostają mi białka, np po pieczeniu pączków. Przechowuję w zamkniętych pudełkach i wykorzystuję do dekoracji innych ciast.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4138
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1848
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4138
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1848
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Składniki
Zimne białka ubijać tak długo aż staną się zupełnie białe i lśniące. Stopniowo dosypywać po łyżce cukier. Ubijanie powinno trwać około 10 minut bo mamy wtedy pewność, że cukier się rozpuścił. Nie przerywając ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i na końcu sok z cytryny. Pędzelek zanurzyć w barwniku i przeciągnąć przez całą długość woreczka. Dopiero wtedy wypełnić woreczek cukierniczy ubitą pianą i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 90 stopni piekarnika i piec 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 60 stopni i suszyć kolejną godzinę. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i suszyć do ostygnięcia.