Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je najczęściej wtedy, kiedy zostają mi białka, np po pieczeniu pączków. Przechowuję w zamkniętych pudełkach i wykorzystuję do dekoracji innych ciast.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 545
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16811
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 577
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 545
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16811
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 577
Składniki
Zimne białka ubijać tak długo aż staną się zupełnie białe i lśniące. Stopniowo dosypywać po łyżce cukier. Ubijanie powinno trwać około 10 minut bo mamy wtedy pewność, że cukier się rozpuścił. Nie przerywając ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i na końcu sok z cytryny. Pędzelek zanurzyć w barwniku i przeciągnąć przez całą długość woreczka. Dopiero wtedy wypełnić woreczek cukierniczy ubitą pianą i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 90 stopni piekarnika i piec 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 60 stopni i suszyć kolejną godzinę. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i suszyć do ostygnięcia.