Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z galaretką, malinami oraz bitą śmietaną z migdałami i bezami. Na dodatek bez pieczenia :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11443
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4973
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1199
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10016
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11443
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4973
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1199
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10016
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
WARSTWA MALINOWA: Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Do lekko przestudzonej galaretki dodajemy mrożone maliny i odstawiamy do stężenia. SKŁADANIE CIASTA: Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Wykładamy herbatnikami. Wylewamy galaretkę, wyrównujemy i chowamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak żeby zakryć żelatynę) Do miski wlewamy zimną śmietanę 30 %, dodajemy serki i cukier puder, ubijamy na gęsty krem. Miseczkę z żelatyną wstawiamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści. Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszamy i sprawdzamy czy jest zimna. Wlewamy do śmietany i miksujemy. Krem wylewamy na galaretkę. Wyrównujemy, posypujemy płatkami migdałowymi i bezami. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)