Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto lekko kwaskowe w upalne dni bardzo smakuje moim domownikom zamiast malin można użyć np.bananów
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13197
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13197
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4941
Składniki
Część malin odkładamy do dekoracji.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami(można upiec biszkopt).Ucieramy masę z margaryny,żółtek i cukru pudru(1 szkl) na końcu dodajemy maliny i wszystko razem ucieramy.Powstała masę wykładamy na biszkopty
Galaretkę jasną rozpuszczamy w szkl.gorącej wody studzimy.Ubijamy na sztywno 3 białka z 3 łyżkami cukru pudru dodając stopniowo tężejącą galaretkę wylewamy na mase malinową
Po ścięciu na wierzchu układamy maliny i zalewamy galaretką czerwoną