Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malinowa pychotka to połączenie kakaowego biszkoptu, pysznego kremu z serkiem homogenizowanym, a także owocowej galaretki na wierzchu.
Blacha 28 x 24 cm
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj kakao i proszek. Całość zamieszaj. W drugiej misce utrzyj jajka z cukrem przez kilka minut. Masa powinna być puszysta i jasna. Dodaj przygotowane wcześniej produkty sypkie i połącz z pomocą szpatułki. Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem o wielkości ok. 28 x 24 cm. Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez około 30 minut. Wyciągnij i ostudź.
Wsyp żelatynę do wody, dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia. Odstaw na kilka minut do napęcznienia.
W osobnej misce połącz serek homogenizowany, cukier puder, ekstrakt i śmietankę kremówkę. Zmiksuj na gładką masę.
Żelatynę podgrzej, aby dobrze się rozpuściła. Kiedy delikatnie ostygnie, dodaj do niej 2 łyżki masy. Wymieszaj. Całość dodaj do masy z serkiem homogenizowanym. Krótko zmiksuj. Masę wylej na spód. Wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki na około godzinę.
Maliny umyj i osusz, a następnie zblenduj.
Przygotuj galaretkę malinową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale użyj ok. 100 ml mniej wody, aby galaretka była bardziej zwarta.
Gdy galaretka lekko przestygnie i zacznie gęstnieć, dodaj puree malinowe i dobrze zamieszaj. Wylej tężejącą galaretkę ostrożnie na wierzch ciasta.
Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.