Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas na różne słodkości, zamiast faworków zrobiłam muszelki o smaku słodko malinowym.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 504
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 465
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 504
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 465
Składniki
1. Białka ubijamy mikserem i dodajemy żółtka oraz cukier. 2. Następnie wlewamy śmietanę i rozpuszczone ostudzone masło.
3. Do miski wsypujemy mąkę oraz sól i łączymy z masą jajeczną.
4. Ciasto dokładnie wyrobić i cienko rozwałkować. 5. Szklanką robimy kółeczka.
6. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i wkładać po kilka placuszków na raz.
7. Pofałdowane, usmażone na złoty kolor muszelki osączyć na bibułce i obsypać cukrem pudrem wymieszanym z owocową herbatką. 8. Muszelki do kawy gotowe. 9. Smacznego.