Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas na różne słodkości, zamiast faworków zrobiłam muszelki o smaku słodko malinowym.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 500
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5348
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3466
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 500
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5348
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3466
Składniki
1. Białka ubijamy mikserem i dodajemy żółtka oraz cukier. 2. Następnie wlewamy śmietanę i rozpuszczone ostudzone masło.
3. Do miski wsypujemy mąkę oraz sól i łączymy z masą jajeczną.
4. Ciasto dokładnie wyrobić i cienko rozwałkować. 5. Szklanką robimy kółeczka.
6. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i wkładać po kilka placuszków na raz.
7. Pofałdowane, usmażone na złoty kolor muszelki osączyć na bibułce i obsypać cukrem pudrem wymieszanym z owocową herbatką. 8. Muszelki do kawy gotowe. 9. Smacznego.