Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty biszkopt o smaku malinowym idealny na tort z kremami o smaku owocowym. Lekko wilgotny pięknie wyrasta.
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 37
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 37
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, dodaj żółtka, olej ,ocet oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 26 cm i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu biszkopt można przekroić na 3 blaty.