Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to ulubione ciasto wielu osób , przygotowane z dodatkiem owoców, smakuje wyśmienicie.
Garnek, blender , blaszka 25 x 35 cm.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 379
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 379
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 53
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Blaszkę 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników , jasny , kakaowy , układając naprzemiennie.
Maliny umyć , zblendować. Jajka wybić, ubić z cukrem. Budynie rozmieszać z mlekiem. Do garnka o grubszym dnie wyłożyć ser , dodać ubite jajka wymieszać, dodać rozmieszane budynie , maliny , 100 ml śmietanki wymieszać , zagotować, gotować chwilę , cały czas należy mieszać aby się nie przypaliło. Połowę ugotowanego sera wyłożyć na herbatniki przykryć warstwą herbatników.
Wyłożyć drugą połowę sera i przykryć herbatnikami. Galaretki rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę 200 ml ubić na sztywno , wymieszać z krzepnącą galaretką wyłożyć na ciasto. Czekolady zetrzeć na wiórki posypać po wierzchu. Schłodzić w lodówce 4 godziny a najlepiej całą noc , podzielić na porcje.