Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz a cieszy i smakuje
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 28
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 868
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 657
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 28
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 868
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 657
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ubić na puch z cukrem, białka na sztywno. Do żółtek dodać przesianą mąkę oraz pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Foremkę 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 5-7 minut w temp. 180°C. Upieczone ciasto powinno być miękkie. Na czysty arkusz papieru wyłożyć ciasto, przekroić je wzdłuż na dwa paski.
Kremówkę schłodzić i ubić na sztywno, wymieszać z masą makową, dosmaczyć zapachem migdałowym. Chłodne ciasto posmarować połową kremu, pasek ciasta zwinąć w rulon i ustawić go na talerzu i owinąć go drugim paskiem.
Ciasto ścisnąć obręczą do tortów lub folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto wyjąć, posmarować pozostałym kremem boki i wierzch tortu, udekorować ulubionymi owocami.