Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne ciasto o smaku i zapachu mandarynki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Mandarynki obrać ze skórki ,rozdrobnić blenderem.
Jajka wybić dodać cukier utrzeć na puszysto.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,wymieszać dodać olej i zblendowane mandarynki.Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę 36x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia ,wlać ciasto ,wstawić do piekarnika ,piec 30 min lub do suchego patyczka.
Przestudzone ciasto przekroić na połowę.
Konfiturę rozgrzać w garnku ,kiedy będzie mocno gorąca wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać ,lekko przestudzoną wyłożyć na ciasto ,przykryć drugą połową ,2 łyżkami konfitury lekko posmarować wierzch ,posypać posypką.