Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1648
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 546
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 326
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1648
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 546
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 326
Składniki
Brytfannę wysmarować margaryna i ułożyć herbatniki ( ewentualnie herbatniki ułożyć na papierze ) Do garnka wlać mleko i wrzucić margarynę wsypać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe i kakao. Doprawić do odpowiedniej słodkości.
Tuż przed zagotowaniem mleka wsypać mannę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki poczym wylać zawartość na brytfannę z herbatnikami.
Wrzucić pokrojonego banana i rodzynki i wgnieść w masę, całość przykryć herbatnikami ( jak masa jest ciepła) po wystygnięciu całość polać polewa i gotowe. Można zrobić ciasto bez kakao, banana, rodzynek i wiórków kokosowych czy polewy, ale mi najbardziej smakuje taka wersja,proporcje cukru można zmienić wedle własnego uznania, należy pamiętać, że polewa zmienia smak całego ciasta.