Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu wszystko, mak, marcepan, migdał, ciasteczka, powidła.... Całość wspaniale smakuje i ładnie wygląda.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Składniki
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Wszystkie ciasta ( ciemny biszkopt, herbatniki, wafle, biszkopty) pokruszyć . Masę marcepanową pokroić na 20 małych cząstek. Do każdej cząstki marcepana włożyć migdała , uformować kulki i włożyć je do zamrażalnika. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować ( na wolnym ogniu). Dosypać ciasta , podać powidła , masę makową i krem orzechowy, zdjąć z ognia i szybko mieszając dodać posiekane bakalie i rodzynki namoczone w rumie. Wyjąć kulki marcepanowe z zamrażalnika i każdą obtoczyć w masie dobrze dociskając. Potem kulki obtoczyć w kakao i wstawić do lodówki.