Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu wszystko, mak, marcepan, migdał, ciasteczka, powidła.... Całość wspaniale smakuje i ładnie wygląda.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1537
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1537
Składniki
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Wszystkie ciasta ( ciemny biszkopt, herbatniki, wafle, biszkopty) pokruszyć . Masę marcepanową pokroić na 20 małych cząstek. Do każdej cząstki marcepana włożyć migdała , uformować kulki i włożyć je do zamrażalnika. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować ( na wolnym ogniu). Dosypać ciasta , podać powidła , masę makową i krem orzechowy, zdjąć z ognia i szybko mieszając dodać posiekane bakalie i rodzynki namoczone w rumie. Wyjąć kulki marcepanowe z zamrażalnika i każdą obtoczyć w masie dobrze dociskając. Potem kulki obtoczyć w kakao i wstawić do lodówki.