Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu wszystko, mak, marcepan, migdał, ciasteczka, powidła.... Całość wspaniale smakuje i ładnie wygląda.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4623
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4083
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 28
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4623
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4083
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 28
Składniki
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Wszystkie ciasta ( ciemny biszkopt, herbatniki, wafle, biszkopty) pokruszyć . Masę marcepanową pokroić na 20 małych cząstek. Do każdej cząstki marcepana włożyć migdała , uformować kulki i włożyć je do zamrażalnika. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować ( na wolnym ogniu). Dosypać ciasta , podać powidła , masę makową i krem orzechowy, zdjąć z ognia i szybko mieszając dodać posiekane bakalie i rodzynki namoczone w rumie. Wyjąć kulki marcepanowe z zamrażalnika i każdą obtoczyć w masie dobrze dociskając. Potem kulki obtoczyć w kakao i wstawić do lodówki.