Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu wszystko, mak, marcepan, migdał, ciasteczka, powidła.... Całość wspaniale smakuje i ładnie wygląda.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 115
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 115
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Wszystkie ciasta ( ciemny biszkopt, herbatniki, wafle, biszkopty) pokruszyć . Masę marcepanową pokroić na 20 małych cząstek. Do każdej cząstki marcepana włożyć migdała , uformować kulki i włożyć je do zamrażalnika. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować ( na wolnym ogniu). Dosypać ciasta , podać powidła , masę makową i krem orzechowy, zdjąć z ognia i szybko mieszając dodać posiekane bakalie i rodzynki namoczone w rumie. Wyjąć kulki marcepanowe z zamrażalnika i każdą obtoczyć w masie dobrze dociskając. Potem kulki obtoczyć w kakao i wstawić do lodówki.