Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 801
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12535
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 801
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12535
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić na bezgrudkowe ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie wyjąć z lodówki i formować w dłoni kulki wielkości małego orzecha włoskiego, kłaść na blaszce w odstępach. Widelcem spłaszczyć i zrobić wzorek w kratkę na każdym ciastku. Piec w temperaturze 190ºC przez około 12 minut do złotego koloru.