Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4828
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9225
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4828
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9225
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić na bezgrudkowe ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie wyjąć z lodówki i formować w dłoni kulki wielkości małego orzecha włoskiego, kłaść na blaszce w odstępach. Widelcem spłaszczyć i zrobić wzorek w kratkę na każdym ciastku. Piec w temperaturze 190ºC przez około 12 minut do złotego koloru.