Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja dla wielbicieli słodkości i super pomysł na przemycenie warzyw tym, którzy ich nie lubią.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1284
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 727
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4546
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1284
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 727
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4546
Składniki
Masło stopić w rondelku i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i marchew i wymieszać. Potem wlać masło i połączyć składniki. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki większe od orzecha włoskiego, kłaść je na blasze robiąc odstępy i lekko spłaszczyć dłonią. Ciasteczka piec w zależności od wielkości od 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasteczka wyjmować na kratkę i wystudzić. Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem ale nie jest to konieczne.