Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja dla wielbicieli słodkości i super pomysł na przemycenie warzyw tym, którzy ich nie lubią.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12720
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12720
Składniki
Masło stopić w rondelku i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i marchew i wymieszać. Potem wlać masło i połączyć składniki. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki większe od orzecha włoskiego, kłaść je na blasze robiąc odstępy i lekko spłaszczyć dłonią. Ciasteczka piec w zależności od wielkości od 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasteczka wyjmować na kratkę i wystudzić. Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem ale nie jest to konieczne.