Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto mojego męża ale bez kremu. Ja wolę z kremem. Jest naprawdę pyszne w obu wydaniach. Ciasto od dłuższego czasu robię z przepisu Mamykacperka4 jest super i zawsze wychodzi. Ja ze swej strony zmniejszyłam ilość cukru, dołożyłam krem a do ciasta wrzuciłam ulubione dodatki.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4400
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8962
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4400
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8962
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem mikserem na puszystą masę, porcjami dodajemy mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Cały czas ucierając. Następnie porcjami wlewamy olej. Na koniec dodajemy startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę i ją łączymy z ciastem drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy żurawinę posiekane orzechy i gorzką czekoladę którą również kroimy na małe kawałki. Pieczemy 45 minut w 190stopniach. jeżeli nie chcemy kremu wystarczy posypać je cukrem pudrem.Blaszka 28x23
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. W osobnej misce rozbić mikserem mascarpone. Dodać śmietankę i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę.