Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto mojego męża ale bez kremu. Ja wolę z kremem. Jest naprawdę pyszne w obu wydaniach. Ciasto od dłuższego czasu robię z przepisu Mamykacperka4 jest super i zawsze wychodzi. Ja ze swej strony zmniejszyłam ilość cukru, dołożyłam krem a do ciasta wrzuciłam ulubione dodatki.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232165
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232165
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem mikserem na puszystą masę, porcjami dodajemy mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Cały czas ucierając. Następnie porcjami wlewamy olej. Na koniec dodajemy startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę i ją łączymy z ciastem drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy żurawinę posiekane orzechy i gorzką czekoladę którą również kroimy na małe kawałki. Pieczemy 45 minut w 190stopniach. jeżeli nie chcemy kremu wystarczy posypać je cukrem pudrem.Blaszka 28x23
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. W osobnej misce rozbić mikserem mascarpone. Dodać śmietankę i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę.