Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne w smaku ciasto z bakaliami
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2666
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421781
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2666
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421781
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2153
Składniki
Marchewkę obrać utrzeć na tarce o małych otworach
Bakalie umyć w gorącej wodzie oprószyć mąką.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Rozgrzewać piekarnik do 170 stopni.
Jajka ubić z cukrem na puszysto.Ucierając dalej dodawać stopniowo mąkę i olej do wyczerpania składników.Następnie dodać marchewkę i sodę i utrzeć na jednolitą masę.Na koniec dodać bakalie i wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 min lub do suchego patyczka.