Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne w smaku ciasto z bakaliami
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3007
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 177
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3007
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 177
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
Marchewkę obrać utrzeć na tarce o małych otworach
Bakalie umyć w gorącej wodzie oprószyć mąką.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Rozgrzewać piekarnik do 170 stopni.
Jajka ubić z cukrem na puszysto.Ucierając dalej dodawać stopniowo mąkę i olej do wyczerpania składników.Następnie dodać marchewkę i sodę i utrzeć na jednolitą masę.Na koniec dodać bakalie i wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 min lub do suchego patyczka.