Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne w smaku ciasto z bakaliami
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 867
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 867
Składniki
Marchewkę obrać utrzeć na tarce o małych otworach
Bakalie umyć w gorącej wodzie oprószyć mąką.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Rozgrzewać piekarnik do 170 stopni.
Jajka ubić z cukrem na puszysto.Ucierając dalej dodawać stopniowo mąkę i olej do wyczerpania składników.Następnie dodać marchewkę i sodę i utrzeć na jednolitą masę.Na koniec dodać bakalie i wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 min lub do suchego patyczka.